n
facebook
Ταυτοποίηση στις εταιρίες στοιχήματος. Πώς γίνεται η ταυτοποίηση στις εταιρίες στοιχήματος

Ολες οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, πλέον είναι υποχρεωμένες από το νόμο να ταυτοποιούν τα στοιχεία των πελατών τους. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ΚYC (Know Your Customer), και μέσω αυτής ουσιαστικά γίνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων κάθε παίχτη.

Τι είναι και τι αφορά η διαδικασία ταυτοποίησης ;

Αυτή η διαδικασία είναι αναγκαστική και υποχρεωτική από το νόμο προκειμένου να διασφαλιστούν οι συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο. Σήμερα, όλες οι νόμιμες στοχηματικές εταιρίες την εφαρμόζουν σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδιαλλαγεί κανείς μαζί τους αλλά παράλληλα και να παίξει σε αυτές. Τέλος, όλες οι στοιχηματικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την οδηγία για να μπορέσουν να πάρουν αδειοδότηση από τις αρχές.

Πότε και γιατί μια στοιχηματική εταιρεία ζητάει έγγραφα ταυτοποίησης ;

Αρχικά όλες οι στοιχηματικές εταιρίες ζητούν διαδικασία ταυτοποίησης όταν ξεκινούν οι οικονομικές συναλλαγές, βάσει του ΦΕΚ 3162 / 25-11-2014. Τότε ξεκινά και «επίσημα» η συνδιαλλαγή του κάθε παίχτη με την κάθε στοιχηματική. Στη χώρα μας, λόγω και της αυστηρής νομοθεσίας η διαδικασία πρέπει να γίνει άμεσα.

Αρχικά, πρώτη προϋπόθεση για ένα νέο παίχτη είναι να επιβεβαιώσει την ηλικία του και να είναι πάνω από 21 ετών. Έπειτα, η στοιχηματική εταιρία πρέπει να επαληθεύσει την κάρτα ή το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (π.χ skrill, neteller) και να δει εάν το πρόσωπο που τα χρησιμοποιεί είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που χρησιμοποιεί το λογαριασμό. Η ταυτοποίηση καλό θα ήταν να γίνεται αμέσως μετά την εγγραφή σας κι αν αυτό δεν είναι εφικτό οπωσδήποτε πριν την πρώτη σας κατάθεση. Αυτό άλλωστε είναι καλό και για εσάς έτσι ώστε σε περίπτωση που κερδίσετε να μπορέσετε να κάνετε άμεσα ανάληψη αφού θα έχετε ολοκληρώσει την ταυτοποίηση των στοιχείων σας.

Τι ζητάνε οι στοιχηματικές εταιρίες για την ταυτοποίηση στοιχείων, και ποια έγγραφα γίνονται αποδεκτά

Αρχικά, όλες οι στοιχηματικές εταιρίες ζητάνε ένα επίσημο αποδεικτικό του ποιος είστε. Ταυτότητα, διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης. Δεν είναι αποδεκτά τα φοιτητικά πάσα οι κάρτες γυμναστηρίου, λεωφορείου κλπ. Επίσης πρέπει να στείλετε ένα επίσημο αποδεικτικό για την κατοικία σας (λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα σας, εκκαθαριστικό εφορίας, τραπεζικό έγγραφο το οποίο αναφέρει τον τόπο κατοικίας σας, λογαριασμό τηλεφωνίας κλπ). Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο από αυτά τα έγγραφα πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να συμπληρώσετε μια υπεύθυνη δήλωση που στη συνέχεια θα τη στείλετε στην εταιρία στοιχημάτων. Ολα τα έγγραφα αρκεί να τα στείλετε σε email σκαναρισμένα είτε από φωτογραφία κινητού τηλεφώνου όπου θα φαίνονται διακριτά τα στοιχεία σας.
Σημειώστε ότι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ - κινητής τηλεφωνίας κτλ δεν πρέπει να είναι παλαιότεροι των 3 μηνών.

Ως αποδεικτικό μέσου πληρωμής, λογίζεται η κάρτα που κάνατε την κατάθεση όπου αποστέλλετε την εμπρός και πίσω όψη της κάρτας.
Αν κάνατε την καταθεσή σας με κάποιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι
(για παράδειγμα Skrill) μπορεί να σας ζητηθεί screenshot του λογαριασμού με τα προσωπικά σας στοιχεία.
Αν η κατάθεση έχει γίνει με
Paysafe, Moneysafe κτλ ή με τραπεζικό έμβασμα θα ζητηθεί να αποστείλετε κατάσταση ή την αρχική σελίδα του βιβλιαρίου σας που φαίνονται τα στοιχεία σας.

Ο λογαριασμός
e-mail όπου μπορείτε να κάνετε ταυτοποίηση ανά στοιχηματική εταιρία είναι

Stoiximan.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail eggrafa@stoiximan.gr

Bwin.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail support@bwin.gr

Vivobet.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail support@vivobet.gr

Winmasters.gr: Υπάρχει φόρμα που μπορείτε να ανεβάσετε τα έγγραφα στο σάιτ της Winmasters. Αν για οποιοδήποτε λόγο δε μπορείτε να το κάνετε τότε πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail support@winmasters.gr

Netbet.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail epikoinwnia@netbet.gr

Championsbet.net: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail support@championsbet.net

Sportingbet.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail eggrafa@sportingbet.gr

Vistabet.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail eggrafa@vistabet.gr

Betshop.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail verify@betshop.gr

Goalbet.gr: Πρέπει να στείλετε τα έγγραφα στο e-mail info@goalbetint.com

Σημειώστε ότι πολλές στοιχηματικές διαθέτουν ειδική φόρμα όπου μπορείτε να ανεβάσετε τα έγγραφα για ταυτοποίηση.
Τη φόρμα θα τη βρείτε αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στην στοιχηματική εταιρία που σας ενδιαφέρει να κάνετε ταυτοποίηση

Εχετε κάποια ερώτηση ή απορία σχετικά με το παραπάνω κείμενο; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Διαβάζουμε τα e-mail σας και απαντάμε άμεσα μόλις βρούμε την καλύτερη λύση για το θέμα που μας έχετε στείλει.

 

Ταυτοποίηση λογαριασμού

Ταυτοποίηση στις εταιρίες στοιχήματος

Πως γίνεται η ταυτοποίηση στις εταιρίες στοιχήματος

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε ταυτοποίηση λογαριασμού στις στοιχηματικές εταιρίες